STO Garant

8

 

STO Garant is een eenvoudige en voordelige garantieregeling waarmee organisaties kunnen voldoen aan de verplichte garantieregeling volgens de Richtlijn Pakketreizen, zowel voor consumenten als voor zakelijke reizigers.

Alternatief voor het garantiefonds

In de reisbranche is reizigersbescherming al jaren een belangrijk onderwerp. Daarom was het vreemd dat de mogelijkheden om deze bescherming aan te bieden zeer beperkt waren. Organisaties konden alleen aansluiting zoeken bij een garantiefonds. Om meer diversiteit in dit aanbod te brengen, besloot een groep ondernemers samen met Certo Escrow een alternatieve garantieregeling op te zetten. Op 1 februari 2013 werd STO-reisgarantie opgericht.

Garantieregeling voor alle pakketreizen

Door de verruimde definitie van een pakketreis raakt de vernieuwde Richtlijn Pakketreizen die op 1 juli 2018 van kracht werd veel ondernemers buiten de traditionele reisbranche. Om deze organisaties ook te voorzien van een garantieregeling was het tijd voor een doorontwikkeling. Op 5 juni 2018 lanceerde STO-reisgarantie haar nieuwe naam en uiterlijk. Welkom bij STO Garant, de eenvoudige en voordelige garantieregeling voor alle (pakket)reizen!

Volledig beschermd

Volledig beschermd

Uw boekingsbedrag beschermd bij STO Garant,  een erkende garantieregeling.

Eenvoudig gebruik

Eenvoudig gebruik

Betaal snel en eenvoudig voor uw boeking met online betaalmethodes, in één keer of in termijnen.

Veilig en betrouwbaar

Veilig en betrouwbaar

Uw boekingsbedrag gewaarborgd door een bij De Nederlandsche Bank (DNB) geregistreerde betaaldienstverlener.

Veilig genieten met STO Garant

Boekt u een (pakket)reis bij een organisatie die is aangesloten bij STO Garant? Dan meldt de organisatie uw boeking aan bij STO Garant en zorgt zij ervoor dat uw vooruitbetaalde boekingsbedrag voor u gewaarborgd wordt. De dag na afloop van uw reis wordt het geld vrijgegeven aan de organisatie. U loopt zo geen risico dat u uw vooruitbetaling kwijtraakt door faillissement van de organisatie.

Ook wanneer u al van uw reis aan het genieten bent, zijn wij er voor u als de organisatie in een faillissement terechtkomt. Wij zorgen er dan voor dat u zonder zorgen van uw reis kan blijven genieten of dat u, wanneer dit niet anders kan, veilig terug wordt gebracht naar het vertrekpunt van uw boeking.

Zo werkt onze garantieregeling

Bij STO Garant betaalt u als reiziger niet rechtstreeks aan de organisator van uw boeking, maar aan een derdengeldenrekening. Het bedrag wordt hier gewaarborgd totdat uw (pakket)reis afgelopen is. De dag na afloop van de (pakket)reis wordt het bedrag automatisch aan de organisatie vrijgegeven. Kan de organisatie door financieel onvermogen niet meer aan haar verplichtingen richting u voldoen? Dan wordt u gecompenseerd of, wanneer u al op reis bent, gerepatrieerd.

 

Let op: alle op deze site aangeboden pakketreizen vallen onder de garantie van STO Garant, tenzij expliciet anders vermeld. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads)

 

Het Exclusive Time Travel team